shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Két újabb bemutatkozás a felnőttek közt

Molnár Lajos Dánielt követően az U19-es csapatunk újabb két játékosa kapott lehetőséget a Pápai Perutz FC NB III-as csapatában Marton Miklós vezetőedzőtől. Mogyorósi Bálint az időjárási viszonyok miatt már kétszer elhalasztott Ajka elleni, hétközi idegenbeli találkozón a 85. percben váltotta Németh Lászlót. Bálint számára a debütálás a felnőttek közt keserédes volt, mivel az erősen tartalékos Perutz 5–0-ra kikapott a dobogós helyezett ajkai gárdától. Szigeti Ákos a következő hazai összecsapáson lépett pályára a felnőttek közt. A fiatal hálóőr a 2-0-s győzelemmel végződött THSE-Szabadkikötő elleni találkozó 89. percében váltotta a kapuban Sánta Andrást.

További információk a két játékosról:

A játékos neve: Mogyorósi Bálint
Beceneve: „Mogyi”
Születési dátum: 2001. 02. 28.
Pályafutása, egyesületei:
2012 – 2017 PELC
2017 –          PELC  és PÁPAI PERUTZ FC
Poszt: középpályás
Iskola: Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

A PELC szakmai igazgatója, Lengyel Ferenc meglátása a debütálásról: „Mogyi” – ról szinte csak pozitívumokban tudok nyilatkozni. Tehetsége megkérdőjelezhetetlen. A nehezen megtanítható megoldásokat is tudja, több poszton is bevethető, technikás, jó lövőtechnikával rendelkezik. Ami egyenlőre hiányzik belőle és amiben mindenképpen változnia kell annak érdekében, hogy labdarúgó váljon belőle, az a mindent elsöprő akarat. Ebben sajnos hasonlít bátyjára, aki tavaly még az egyesületünkben játszott és ugyancsak tehetséges játékos volt. Bízom benne, hogy tanul testvére példájából és az Ajka elleni szereplése nagy lökőerő lesz a további fejlődése szempontjából!

A játékos neve: SZIGETI ÁKOS
beceneve: „Szigi”
Születési dátum: 1999. 07. 28.
Pályafutása, egyesületei:
2009 – 2016 PELC
2016 –          PELC és PÁPAI PERUTZ FC
Poszt: kapus
Iskola: Petőfi Sándor Gimnázium

A szakmai vezető véleménye Ákos NB III-S bemutatkozása kapcsán: Amióta Ákost ismerem, ugyanazt gondolom róla: tehetséges, szorgalmas, intelligens srác, aki a tanulás mellett a labdarúgást tekinti másik életcéljának. Sajnos több sérülés is akadályozta a folyamatos fejlődését, ha ezek nem lettek volna, jóval előrébb tarthatna! Bemutatkozása is időszerű volt már, és amennyire ismerem őt ez csak további kemény munkára fogja késztetni. Amennyiben ez így lesz, az nem csak neki válik a hasznára, hanem Sánta Andrással, a Perutz jelenlegi első számú kapusával várható egészséges rivalizálásuk okán az NB III csapatunknak is!

Gratulálunk a fiúknak!
Hajrá PELC, hajrá PERUTZ!

A fotón balra Mogyorósi Bálint, jobbra Szigeti Ákos.