shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Ismét elnyertük a női Kiemelt Képzési Központ minősítést

A Magyar Labdarúgó Szövetség, a magyar női labdarúgásban utánpótlás csapatokat versenyeztető sportszervezetek számára, a 2020-2021-es bajnoki évre újból kiírta pályázatát a „Kiemelt Képzési Központ” minősítés, és az ezzel járó, a TAO-támogatási rendszeren keresztül igénybe vehető többlettámogatási lehetőség elnyerésére.

Az MLSZ női szakága – összhangban a szövetség elnöksége által, 2013. februárjában elfogadott 77 pontos fejlesztési tervvel –, 2016-ban írta ki először ezt a pályázati lehetőséget a női labdarúgásban utánpótlás csapatokat versenyeztető sportszervezetek számára.

A kiíró célja, hogy a kiválasztott sportszervezetek, a többletforrások birtokában a korábbinál nagyobb intenzitású, magasabb minőségű, nagyobb játékos-létszámot érintő képzést folytathassanak. A Kiemelt Képzési Központ-minősítést és az ezzel járó többletfinanszírozási lehetőséget a pályázaton győztes sportszervezetek egy bajnoki évre kapják meg.

A 2020-2021-es bajnoki évben, a női Kiemelt Képzési Központ-minősítést legfeljebb húsz sportszervezet nyerhette el.

Az MLSZ, a Kiemelt Képzési Központokon belül megkülönböztet Fejlesztési Központokat és Elit Központokat. Az Elit Központok száma nem lehet nyolcnál több. A Fejlesztési Központok célja – elsősorban a női labdarúgás térképén korábban „fehér foltnak” számító területeken – a női utánpótlás teljes vertikumának kialakítása és versenyeztetése (foglalkoztatása), valamint az NB-s felnőtt női csapat működtetése, vagy annak előkészítése.

A PELC női szakága a következő évadra ismét kiérdemelte a Kiemelt Képzési Központ – Fejlesztési Központ minősítést.

Gratulálunk leány labdarúgóinknak és edzőinknek!