shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Három pont ide – három pont oda…

Forrás: www.papa-ma.hu
Haraszti Gábor

 

U19-es és U17-es csapatunk számára is megkezdődött a hazai tavaszi bajnoki menetelés. Jevgenyij Baranov és Lantai Balázs csapata a hétközi fordulóban az Üstökös FC Győr-Bácsa alakulatával találkozott. Az U19-es együttes erejéből ősszel 15 meccsen két győzelemre, egy döntetlenre és 12 vereségre futotta, így a mezőny utolsó előtti helyén teleltek, mai ellenfelük három hellyel előzte meg a pápaiakat. Az idény nem indult túl jól, hiszen Mosonmagyaróváron a csere nélkül felálló pápaiak 8-1-es vereséget szenvedtek, ráadásul ősszel Győrött 6-1-re nyertek a hazaiak, ezt szem előtt tartva a pontszerzés is nagy bravúr lett volna az U19-től. A papírformát felülírva hazai szempontból kiválóan indult a meccs, hiszen Farkas Bence duplájával negyed óra játék után már két góllal vezettek a mieink, majd több alkalommal is eldönthették volna a két pont sorsát, de kimaradtak a ziccerek, így is a kétgólos előnyt sikerült megőrizni a szünetre. A második félidő már nem alakult ilyen jól, hazai oldalon többen is összeszedtek kisebb-nagyobb sérülést és a fáradtság is látszódott, az ellenfél hat perc alatt kiegyenlített, majd a 65. percben Hornyacsek piros lapja után büntetőből a vezetést is megszerezte. A pápaiak az emberhátrány ellenére is becsülettel küzdöttek, egyenlíteni azonban már nem futotta erejükből, a 86. percben Veller Patrik negyedik góljával eldőlt a három pont sorsa.

Jevgenyij Baranov: Sok hozzáfűznivalóm nincs a meccshez, sajnos vereséget szenvedtünk, aki kint volt a mérkőzésen láthatta, hogy nagyon kevesen vagyunk, ezúton is szeretnék köszönetet mondani a gyerekeknek, hogy a nehéz körülmények ellenére végighajtották a meccset, a kiállítás ellenére is győzelemre játszottak. Nem tisztem minősíteni a játékvezetést, de úgy érzem, benne volt a keze a meccsben. Dolgozunk tovább, szeretnénk az első tízbe kerülni, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánok.

PELC U19 – Üstökös FC Győr-Bácsa 2-4 (2-0) Gsz.: Farkas 2 ill. Veller 4

PELC U19: Schilde Márk – Ihász, Schilde Máté, Szilágyi, Németh – Hornyacsek, Pető, Lőke, Papp (’75 Kovács) – Barth, Farkas

Az U17-es alakulat jó félszezont tudhat maga mögött, a 15 csapatos bajnokság ötödik helyén teleltek a fiatalok. A tavasz fiaskóval indult számukra, Mosonmagyaróváron 1-0-s vereséget szenvedtek. A három pont itthon tartására ezúttal jóval nagyobb esély kínálkozott, hiszen az odavágón kiütéses, 10-0-s PELC siker született, a 13. helyen álló vendégek ellen így egyértelműen a mieink voltak az esélyesek. Negyed óra elteltével egy eladott labdából a vendégek szerezték meg a vezetést, húsz perccel később Györkös Bence egyenlített, majd hét perccel később már a mieinknél volt az előny, megint Györkös köszönt be. Fordulás után folytatódott az adok-kapok, öt perc játék után ismét döntetlen volt az állás. A játékrész derekán érvényesült a hazai fölény, melynek köszönhetően hazai mesterhármasnak tapsolhattak a nézők. A lefújás után Györkös Bence azt mondta, saját maguknak tették nehézzé a hazai debütálást.
– Nem kezdtük túl jól a szezont, Mosonmagyaróváron egy eladott labdából gólt talált az ellenfél, mi pedig minden adódó lehetőséget kihagytunk és 1-0-ra kikaptunk. A mai kezdés ugyanúgy sikerült, mint az előző meccsen, egy eladott labdából megint hátrányba kerültünk. Ezután felpörgettük a játékot, és még az első félidőben fordítani tudtunk, 2-1-es állásnál jött a szünet. A második félidőben megint nem koncentráltunk eléggé, és egy szöglet utáni kavarodásból egyenlített az Üstökös. A bekapott gól után nagy nyomás alá helyeztünk az ellenfél térfelét, aminek köszönhetően meg tudtuk szerezni a győzelmet érő találatot, ami úgy gondolom teljesen megérdemelt volt, hiszen jobb helyzetkihasználással sokkal simábban is lehozhattuk volna a 90 percet. Nagyon örülök, hogy három gólt tudtam szerezni, de a legfontosabb, hogy ma otthon tudtuk tartani a három pontot és remélem, a szezont magabiztosabb győzelmekkel folytatjuk tovább.

PELC U17 – Üstökös FC Győr-Bácsa 3-2 (2-1) Gsz.: Györkös 3 ill. Révfalusi, Rozsics

PELC U17: Dokter – Hujter, Böröczky, Balogh, Szabó – Nagy, Gulyás, Györkös, Tauber – Koch (’67 Mogyorósi), Kovács (’73 Horváth)

A bajnokság Andráshidán folytatódik.