shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Futni jó, szilveszter napján is

Pápa Város Önkormányzata és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ idén is a sportos életvitelt népszerűsítette a hagyományos szilveszteri futóversennyel és örömfutással, melyen közel 200-an húztak futócipőt.

Az óév utolsó sporteseményét idén már kilencedik alkalommal a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület ostormenete vezette fel, melyen közel 20-an vettek részt. Pintér Péter, az egyesület elnöke elmondta, az ostor fontos jelképe a magyar kultúrának, régebben pedig a jeles napok alkalmával hagyománynak számított az ostorral való csattogtatás, virtuskodás, tiszteletadás. Ez az utcák és a terek spirituális megtisztítását szolgálta, elűzve minden rossz és ártó gondolatot, egyúttal lehetőséget adva a jobb, boldogabb jövőnek. – Az ilyen alkalmak közé tartozott szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva az egyensúly helyreállítását a föld és az ég között. Az ostormenet céljai közé nemcsak a rossz szellemek elűzése, megzabolázása tartozott, hanem a lélek tisztulása, emelkedése is – tette hozzá az iskola vezetője.

A Fő téren a közös bemelegítés után a leköszönő évet búcsúztató futáson elsőként a 14 év alattiak, az 51-65 év közöttiek valamint a 65 év felettiek vágtak neki az 1000 méteres távnak, őket követték a 15-30, végül a 31-50 év köztiek, utóbbiak két körre vállalkoztak. Kellemes futóidőben, ugyanakkor hideg szélben a megszokott útvonalon – a Fő téren és a belváros utcáin – rendezték meg a versenyt, a mezőnyben a Pápai Atlétikai Club tagjai mellett kézilabdázókkal, labdarúgókkal, táncosokkal, hobbi futókkal, családokkal, baráti társaságokkal is találkoztunk. Kiss László rendszeresen részt vesz az óévbúcsúztató sporteseményen, idén az 51-65 év köztiek kategóriájában harmadik lett, mint mondta, már akkor sportosan búcsúztatta az óévet, amikor még pontban éjfélkor indult a verseny.

– A futás a mindennapjaimhoz hozzátartozik, 1974 óta szinte minden nap futok egy kisebb vagy nagyobb távot. A szilveszteri futás mindig különleges számomra, egész évben nem nagyon szoktam versenyen indulni, de így december 31-én azért én is rajtvonal mögé állok, és fogok is, amíg az egészségem engedi.

A célba futás után valamennyi résztvevőt egy pohár forró teára várt a rendezőség. Az öt versenykorcsoportban mindkét nem 1-3. helyezettjei éremdíjazásban, illetve ajándékcsomagban részesültek, az örömfutás résztvevői között az eredményhirdetéskor ajándékokat sorsoltak ki. A legviccesebb öltözékben futókat külön is díjazták, idén ezt a Tóth család érdemelte ki. Azok a pápai egyesületek, intézmények pedig, akik legalább 20 főt mozgósítottak, 20-20 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt kapnak. A díjakat dr. Áldozó Tamás polgármester adta át.

Eredmények:

– 2004-ben és utána született korosztály (14 év alattiak)
Fiúk:
1. Horváth Bendegúz
2. Gáspár Csongor
3. Molnár Patrik
Lányok:
1. Winhoffer Kata
2. Vesztergom Bettina
3. Vitályos Zsóka

– 1953-1968 között született korosztály (51-65 év köztiek)
Férfiak:
1. Szalay Zsolt
2. Cser László
3. Kiss László
Nők:
1. Szabó Bernadett
2. Flider Tiborné
3. Németh Imréné

– 1952 után születettek (65+)
Férfiak:
1. Polgár István
Nők:
1. Megyeri Istvánné

– 1988-2003 között született korosztály (15-30 év köztiek)
Férfiak:
1. Szalai Benjamin
2. Figerl Boldizsár
3. Ferenczi Balázs
Hölgyek:
1. Gulyás Anna
2. Tamás Lúcia
3. Lázár Gréta

– 1968-1987 között született korosztály (31-50 év köztiek)
Férfiak:
1. Tamás Attila
2. Györgyi Péter
3. Ihász Szabolcs
Nők:
1. Szi Virág
2. Cserkuti Zsófia
3. Pongrácz Barbara

Forrás és további képek: papa-ma.hu