shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Éremátadó Nyárádon

A Veszprém megyei női labdarúgó pontvadászatban a PELC-Nyárád II. együttese bajnoki címet szerzett, a játékosok jól megérdemelt érmeiket a falunappal, búcsúval egybekötött Bitva-menti Kulturális Találkozón vehették át.

Hét győzelemmel, egy döntetlennel, vereség nélkül, fölényesen nyerték a kiírást a lányok, akik 36 gólt lőttek és mindössze egyet kaptak az évad során. Az aranyérmeket és a bajnoknak járó trófeát dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő adta át a Közösségi Ház udvarán.

– A hölgyek idén is kitettek magukért, minden dicséretet megérdemelnek – fogalmazott a képviselő. – Egy igazi összetartó közösségről beszélhetünk, volt szerencsém részt venni velük egy közös disznóvágáson, ahol szintén nagyon jó volt a hangulat. Kívánom, hogy a csapat tagjainak még sok hasonló sikerben legyen része és a későbbiekben is életük szerves részét képezze a sport, annak minden jótékony hatásával.

Pajak Károly, a község polgármestere visszatekintésében azt mondta, a siker egyik kulcsa az volt, hogy egy összetartó gárdáról van szó, a játékosok nemcsak a pályán, hanem azon kívül is megtalálják a közös hangot egymással.

– A számok önmagukért beszélnek, 36 rúgott gólunkra csak egy válasz érkezett, mindössze két pontot veszítettünk a szezon során. A lányok évről-évre ügyesebbek, a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál kiváló szakmai munka folyik, sok tehetséges játékost nevel ki a klub, akik itt a megyei bajnokságban bontogathatják szárnyaikat. Úgy gondolom, a következő szezonban nehezebb dolgunk lesz, ősztől például a Veszprém is ott lesz a mezőnyben, de szeretnénk megvédeni címünket.

A polgármester hozzátette, a pápai és nyárádi hölgyek miután harmadik helyen végeztek a Zánka Kupán, bejutottak a Socca Bajnokok Ligája kvalifikációs nagydöntőjébe. Maglódon a csapat az igen értékes második helyet szerezte meg, emellett elhozták a legjobb kapusnak és a gólkirálynőnek járó különdíjat is.

– Sajnáljuk, hogy nem sikerült kijutnunk Mariborba, ahol a Bajnokok Ligáját rendezik, de az ezüst is nagyon szépen csillog számunkra. Egyre népszerűbb az 5+1-es labdarúgás, nagyon sok csapat adta le nevezését, a lányok ügyesek voltak, egyedül a magyar bajnok játékosok alkotta She Is Only 15 csapat előzött meg minket. Nagyon sok tornán indultunk az év folyamán, a terv az, hogy ezt a tendenciát jövőre is folytatjuk, hiszen a lányok szeretnek focizni.

Forrás: papa-ma.hu