shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Bozsik fesztivál a Perutz stadionban

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club harmadik Bozsik Egyesületi Programját rendezte meg, melyen két korosztály mintegy 100 labdarúgó-palántája lépett pályára.

A Perutz stadion centerpályáján és a műfüves játéktéren rendezték be az utánpótlás-edzők a különböző állomásokat, ahol forgószínpad szerűen a gyerekek életkorúknak megfelelő foglalkozáson vehettek részt. A zord időjárás sem tudta a fiatalok kedvét szegni, lelkesen, nagy odafigyeléssel végezték a rájuk váró feladatokat. A program célja a játék megszerettetése, az egyesületi tömegbázis kialakítása és szélesítése, a tehetséges gyermekek sportszervezetekbe irányítása volt.

– Az U7-es és U9-es korosztály vett részt a fesztiválunkon, természetesen mindkét korcsoport életkorának megfelelő feladatokat, játékokat hajtott végre – mesélte Pődör Ákos, a PELC edzője. – Találkozhattak egyebek mellett labdás ügyességi játékokkal, 3-3 valamint 5-5 elleni mérkőzésjátékkal, négy kapura történő versennyel illetve volt olyan is, ahol vonalfocit játszottak a gyerekek. Pápa mellett többek között Takácsi, Pápateszér, Pápakovácsi, Nemesszalók, Szerecseny, Kéttornyúlak utánpótlás-korú játékosai látogattak el hozzánk, örömmel mondhatom, hogy mindannyian jól érezték magukat.

Lengyel Ferenc, a PELC szakmai igazgatója a rendezvény kapcsán azt mondta, a magyar futball reformtörekvései közül az egyik legjobb a Bozsik Program, hiszen a gyerekek arcán szemmel látható az öröm és a lelkesedés, a projektnek köszönhetően az évek során pedig jelentősen sikerült növelni a tömegbázist.

Forrás: papa-ma.hu