shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Bosu® képzés az edzéseken

Nemrég vehették birtokba a PELC fiataljai a TAO forrásból vásárolt Bosu® tréning eszközöket .  Az ifjú játékosok nagy lelkesedéssel tanulják és végzik az új típusú feladatokat.

Hogy miért is érdemes a Bosu®-t  beépíteni az edzésprogramba?

A sportban kiemelt jelentősége van a test irányításának képességére. Elég egyetlen rossz mozdulat, vagy nem megfelelő reflex egy külső behatásra, és máris szalagok szakadnak vagy csontok törnek. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a testünk helyzetérzékelő képességét a TEST TUDATÁT kell fejleszteni, ezt pedig instabil közegben lehet igazán.

 Ízületi tokok, ízületi helyzetérzékelő receptorok: A kiemelt terhelésnek kitett ízületek gyorsan kopnak, használódnak viszont a megfelelően instabil közegen megerősített ízületi tokok kevésbé, hiszen az izmok és a szalagok el tudják végezni tartó szerepüket, mert hozzászoktak az ideális állapotból való kimozdulás utáni gyors stabilizáláshoz.

Mély Izmok aktivizálódása: Sportolás közben komoly terhelésnek van kitéve gerincünk, és vázrendszerünk. Legyen szó bármilyen sportról, szinte biztos, hogy nem ehhez alkalmazkodott testünk az evolúció során. Ahhoz hogy meg tudjuk őrizni testünk egészségét fel kell készítenünk a terhelésre. Ehhez pedig elengedhetetlen a mély izmok (a csigolyák közötti hármas sorvadásra hajlamos izomcsoport) megfelelő megerősítése. Ezt pedig úgy tudjuk megtenni, hogy az instabil közeg bevonásával aktiváljuk edzés közben, így erősödik.

Terhelhetőség: Mivel megerősödnek a vázrendszert tartó izomcsoportok, így tovább fokozható a terhelés a specifikus izmom csoportokra is.

(Forrás: bosu-hungary.hu)

A fiatalokkal főleg három Bosu® instruktori képzésen részt vett edzőnk, Kun Szabó Attila, Tóth Ferenc és Egyed Ákos foglalkozik a jövőben rendszeresen.