shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

A Barca titkait lesték el szakembereink

A Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére, a Testnevelési Egyetem szervezésében került sor a hazai edzőképzés újabb szakmai eseményére. A Groupama Arénában nem mindennapi programra invitálták az érdeklődőket, több mint 1000 főt, május 9-én ugyanis Joan Villa Bosch, az FC Barcelona módszertani igazgatója engedett betekintést napjaink egyik legsikeresebb futballklubjának működésébe.

A nap során elméleti és gyakorlati ismeretekkel is gazdagodtak a résztvevők, köztük egyesületünk szinte teljes edzői csapata. Mint Lengyel Ferenc szakmai igazgató fogalmazott: “egy vérbeli futballszakmai napon vagyunk túl, amely alkalom remek közösségi esemény is volt egyben.”

„Spanyolországból érkező vendégeink nem azt akarják megmondani, hogy mit és hogyan csináljunk, hanem a világhírű katalán egyesület filozófiáját közvetítik, amelyben bevallásuk szerint jelentős hangsúlyt kapott az ötvenes évek Aranycsapatának kultúrája és tudása” – nyilatkozta korábban a szervezésben főszerepet vállaló Prukner László a Testnevelési Egyetem honlapjának.

A rendezvényre ellátogatott a Lionel Messi felfedezőjeként tisztelt Carles Rexach, továbbá ifj. Kocsis Sándor, az Arany csapat oszlopos tagjának, Kocsis „Kockának” a fia is.

A színvonalas előadásokon kívül edzésbemutató, Kocsis Sándor kiállítás, a Labdarúgó Edzők Szervezetének (LESZ) bemutatkozása és Barcelona-mezek kisorsolása tette színesebbé a programot.

Kezdőfotó: Lionel Messi (Internet)

A lenti fotókon: PELC- edzők a Groupama Aréna lelátóján