shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Bajnok a PELC III.

Az utolsó fordulóban, játék nélkül szerezte meg a Veszprém megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában a bajnoki címet a PELC III. együttese.

Izgalmasan alakult a záró játéknap, hiszen Malomsok csapata egypontos előnnyel várhatta a fordulót, ahol Nagytevel visszalépése miatt a pápaiak már nem léptek pályára, így a malomsokiak sorsa a saját kezükben volt: amennyiben hazai környezetben legyőzik Nemesgörzsöny alakulatát, 12 év után ismét felnőtt bajnoki címet ünnepelhetnek. A bajnokin a vendégek azonban nem asszisztálásra készültek az ünnepléshez, ezt alátámasztandó 0-0-ás első félidő után a második játékrész első húsz percében három gólt lőttek. A teljesen összezavarodott hazaiak igyekeztek zárkózni, hat perc alatt kétszer is betaláltak, ám egyenlíteni már nem tudtak, 3-2-re Nemesgörzsöny nyert, ami azt jelentette, hogy két pontos előnnyel a PELC szerezte meg az első helyet, mérlegük az évad során 15 győzelem, egy döntetlen, két vereség volt, a csalódott Malomsoknak pedig be kellett érnie a második hellyel, a bronzérmes Csót gárdája lett.

– Megmondom őszintén, nagy tétben nem mertem volna fogadni arra az utolsó forduló előtt, hogy meglesz a bajnoki cím, de a csapattársaimmal együtt bizakodóak voltunk – mondta Kovács Ferenc, a PELC III. csapatvezetője. – Úgy gondolom, megérdemeltük az első helyet, hiszen az őszünk tökéletesre sikerült, egy döntetlen mellett a többi meccsen győztesen jöttünk le a pályáról. Sajnos tavasszal a kialakult visszalépések miatt a bajnokság kaotikussá vált, volt, hogy majdnem egy hónapig nem játszottunk, valamint a fiatal futballistáink iskolai és egyetemi elfoglaltságai miatt többször hiányoztak, emiatt két mérkőzésen is alulmaradtunk, így elég nehéz volt mindig a legjobb felállásban játszani. Az egyik legnagyobb erősségünk az volt, hogy a bő játékoskeretnek köszönhetően megtaláltuk a fiatalabb és idősebb korosztály közti egyensúlyt. Ez a csapat 22 éve az igazi baráti kapcsolatokból tud építkezni, akinek ez nem sikerült, az hamar tovább állt tőlünk.

A csapatvezető bízott benne, hogy a tavalyi 6. hely után idén sikerül előkelőbb helyen végezniük.

– Sportembereként természetesen mindig a legjobb eredmény reményében futunk neki az előttünk álló szezonnak. Az elmúlt két évben nagy vérfrissítésen ment át a csapat, többgenerációssá váltunk, két apa-fia páros is van a csapatunkban. Több rutinos futballistát és pár PELC-es „kiöregedett” utánpótláskorú játékost is sikerült hozzánk igazolni. Ezt szeretnénk a jövőben tovább folytatni.A csapatvezető elmondta, két ezüstérem után most lettek először bajnokok, de reméli, hogy nem utoljára.

– A sikerhez elengedhetetlen egy jó öltözői hangulat, ami nálunk megvan: horgászat, közös meccs nézés, kispályás foci és természetesen az elmaradhatatlan sörözés fűzi még szorosabbra a csapategységet – húzta alá Kovács Ferenc, aki hozzátette, anyagi és technikai okok miatt nem tudják vállalni a másodosztályt, ahol véleménye szerint szintén megállná a helyét az együttes.

A csapat tagjai érmeiket az utánpótlás klub június 22-ei szezonzáró juniálisán veszik át.

Forrás: papa-ma.hu