shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Az év játékosa – Beimli Katalin

Forrás: www.papa-ma.hu
Babos Petra

Két évvel ezelőtt a PELC edzői és a vezetőség úgy döntött, hogy a játékosaik elismeréseként, a Hónap játékosa díjat megalapítják, amit rendszeresen megkaptak a labdarúgók. Az idei évben az Év játékosát is jutalmazták. A díjat hétfő délután a Perutz székházban Grőber Attila, a PELC elnöke adta át.

Grőber Attila kérdésünkre elmondta, fontosnak tartották, hogy érezzék a játékosok, hogy odafigyelnek rájuk, nyomon követik a fejlődésüket, illetve az edzők is érezzék, hogy a véleményüknek van súlya. Úgy gondolták, hogy idén először az Év játékosa díjat is átadják, amit egy fiatal labdarúgó palánta, Beimli Katalin vehetett át.

-Az elmúlt két-három hónap eseményeiből kiderült, hogy a női focit mennyire fontosnak tartja a PELC. A női labdarúgást nem önmagában csak sportügynek tekintjük, hanem társadalmi kérdésnek is, ezért ez az elismerés az egész női focinak szól, azt kifejezve, hogy azt szeretnék a jövőben, ha minél több lány sportolna, focizna – mondta Grőber Attila, aki gratulált Katalinnak, s elismerésül egy kupát és a Dárdai című könyvet adta át a fiatal lánynak.

Beimli Katalin, a lánycsapat lelke, kapitánya, aki a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola 10. osztályos tanulója szerint elmondhatatlan érzés az Év játékosának lenni.

-Három éve focizok csapatban, a Mezőben, amióta járok, de korábban is játszottam az általános iskolás éveim alatt a fiúkkal. A családunkban anyukám testvére futballozik csak, de most már az egész család szereti ezt a sportot. Edzéseim hetente háromszor vannak, pénteken vagy szombaton pedig meccs – mondta az Év játékosa, aki belső védőként játszik a pápai csapatban.

Katalin elmondta, nagy feladat a csapat kapitányának lenni, hiszen oda kell figyelnie mindenkire, ki hogy helyezkedik.

A fiatal lány lehetőséget kapott a Fraditól, de nagyon szereti a jelenlegi csapatát, akikkel komoly csapatmunkában dolgozik.

Katalin a jövőben, az érettségi után is szeretne a futballal foglalkozni, vagy a testnevelési főiskolán tovább tanulni.

A csapat edzői Tóth Ferenc és Pődör Ákos. Pődör Ákos elmondása szerint méltó helyre került az elismerés, hiszen Kata egész évben remek teljesítményt nyújtott, nemcsak a mérkőzéseken, hanem a csapat szervezése tekintetében is.

 

60721506ad.jpg 39492009ae.jpg