shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Átcsoportosítások a stadionfejlesztési programban

Átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata keretében, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny múlt heti számában jelent meg – írja az nb1.hu. A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra. Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel ugyanakkor a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában, és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél.

A döntéssel kapcsolatban dr. Áldozó Tamás azt mondta, a megítélt nettó 561 millió forint is minőségi előrelépést fog eredményezni a sportlétesítménynél, ám mivel egyharmadával csökkent a támogatás összege, az eddig bemutatott terveket felül kell vizsgálni.
– Továbbra is az a célunk, hogy az utánpótlás-képzés feltételeit is javítani tudjuk. Remélhetőleg rövid időn belül további információk birtokába jutunk, mert csak ezek után tudjuk meghatározni, hogy az eddigi beruházási programból mely elemeket leszünk kénytelen elhagyni – nyilatkozta a polgármester.

Haraszti Gábor

www.papa-ma.hu

2001