shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

ARANYos PELC lányok!

 A Csákvár legyőzésével az U19-es lány labdarúgó bajnokságban megszerezte az aranyérmet a Pápai Egyesített Labdarúgó Club csapata, mely a gólkirálynői címet is elhódította, a mesterlövészek rangsorában Vesztergom Bettina 48 találattal végzett az élen.

A 16. fordulóból elhalasztott mérkőzés kezdete előtt egyszerű volt a képlet: ha nyer a vendég pápai együttes, egy ponttal sikerül megelőzni a Zalaegerszeget és Tóth Ferenc tanítványai bajnoki címet ünnepelhetnek.

Az első negyed óra végén Szalay Júlia szerezte a pápaiak első találatát, a 40. percben Vesztergom Bettina duplázta meg a vendég előnyt. A góllövőlista első helyén álló játékos szünet után bő húsz perc alatt eldöntötte a találkozót, mesternégyesével már 0-5 volt az állás. A hátralévő időben Kovács Gréta és Major Brigitta is betalált, a PELC kiütéses, 7-0-s győzelem után ünnepelhette a bajnoki elsőséget. A pápaiak mérlege 16 győzelem, egy döntetlen, egy vereség lett.

– Győzelmi kényszerben léptünk pályára, nem túl jó előjelekkel, hiszen három stabil kezdő játékosomra sem számíthattam és egy hónapja nem volt meccsünk – tekintett vissza az előzményekre Tóth Ferenc, a PELC edzője. – Ismertük az ellenfél játékát, az első perctől támadólag léptünk fel, a lányok motiváltan, fegyelmezetten, taktikusan játszottak. Az első félidőben a két gól mellett rengeteg helyzetünk volt, a második játékrészben aztán kinyílt a gólzsák és kijött a tudásbeli különbség.

A pápai tréner a bajnoki címmel kapcsolatban azt mondta, három fordulóval az idény vége előtt nyílt meg az út a bajnoki cím felé.

– Legfőbb riválisunk, a Zalaegerszeg pontokat hullajtott a Balatonfüred ellen, ezután már a saját kezünkben volt a sorsunk. A hátralévő meccseinket meg tudtuk nyerni, a Mosonmagyaróvár elleni különösen nehéz volt, de nagy akarattal és szívvel hátrányból egy góllal jobbnak bizonyultunk. Én ezúton is gratulálok a lányoknak a bajnoki címhez, külön dicséret illeti Vesztergom Bettinát, aki megszerezte a gólkirálynői címet.

A bajnokság végeredménye:

1. PELC 49 pont

2. ZTE 48 pont

3. Balatonfüred 40 pont

forrás: Pápa és Vidéke