1%

Kedves Támogatónk!

Ha megtisztel minket támogatásával, a támogatási rendelkezést az alábbi módokon teheti meg:

  1. A személyijövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-ig ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen. Bevallási tervezetük online javítása esetén is lehetőségük van az elektronikus felületen az szja 1+1 százalékáról rendelkezni

  2. Amennyiben ezzel nem kívánnak élni, és Önök a munkáltatójuk útján rendelkeznek az adó 1+1 százalékáról, legkésőbb 2018. május 10-ig lezárt borítékban leadva is megtehetik a nyilatkozatot, ugyanis a munkáltató is összegyűjtheti ezeket. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jelük, a leragasztás helyén pedig az aláírásuk.

  3. A bevallástól elkülönülten 2018. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz a 17EGYSZA jelű nyomtatványon is nyilatkozhatnak (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban). A nyomtatvány letölthető a NAV weboldaláról.

 

Fontos, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkeznek befizetett személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról, a rendelkezésük érvénytelen, és a késedelmet igazolási kérelemmel sem menthetik ki.

Hogy az Önök által idén megjelölt kedvezményezett részesült-e a felajánlott 1 (+1) százalékos összegből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekinthető. Ha Önök ügyfélkapuval rendelkeznek, a NAV elektronikus úton tájékoztatja Önöket a felajánlott összeg kiutalásáról.

Az 1+1 százalékról rendelkező nyilatkozaton Önök jelezhetik nevüket, postai illetve elektronikus levelezési címüket. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Akik valamilyen okból már megtették 2017. évi adóbevallásukat, azok május 22-ig utólag is rendelkezhetnek a bevallásról.